Zadnji Od Nas
Kakova razlika i danas med bogatimi i siromaškimi. Koliko Lazarov po svitu i koliko bogatušev, kapitalistov. Kako ćedu ovi opstat pred sudom? U nebu biti će obrnuto, ki su bili na zemlji prvi, na nebu biti hte zadnji, ako uopće tamo dospenu. A ki su bili na zemlji zadnji, zanemareni, bit ćedu prvi.
Zadnji od nas
Download Zip: https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Fgohhs.com%2F2uhtTd&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw3t7BUUTPNGH4SF8zy5FZfS
kad sam ga ponovo sreo, istrošile su se stare baterije ljeta i cvrčci su počeli zavlačiti, njihove su kretnje i njihovi mehanički zvukovi postajali sve otegnutiji i sve sporiji. zadnji put kad sam ga vidio iskrsnuo je pred mene i helenu u pečujskom parku, i učinio mi se nekako premalen za tako velikog čovjeka, no kad sam se popeo na postolje kraj njega uvjerio sam se da proporcije odgovaraju, a osobito mi se svidjela njegova povišena perspektiva. nazdravili smo tom susretu pivom, i nisam poslije više o njemu mislio, sve dok se opet nije pojavio, sad se već zvao pannonius i hladnjikava se mjesečina oko nas umnožavala matematičkom progresijom po rosi koja je navirala. ako promijeniš i jezik i ime i mjesto, ništa se ustvari ne mijenja, rekao je. kao u knjigama, oko nas se valjao šum potonulog mora i stoljeća, koji je toliko prisutan da ga poistovjećujemo s tišinom, sateliti su velikim brzinama šibali naše slike kroz svemir, i one putuju zakrivljenostima prostorvremena, dok istovremeno u nekoj od mogućih stvarnosti tonemo svaki u svoju bijelu papirnu noć.
No, osim službenog dijela, postojao je, naravno, i neslužbeni dio. Svatko tko je ikada sudjelovao na sličnom projektu ili razmjeni mladih zna kako se neobično brzo stvori povezanost između ljudi koji dođu kao stranci i zatim tjedan ili dva provedu gotovo neprestano zajedno. Kao što smo prvi dan morali reći što smo ponijeli od kuće, zadnji dan smo morali reći što ćemo ponijeti natrag. Kao što se može pretpostaviti, bilo je teško odabrati samo jednu stvar, pa ću ovdje navesti nekoliko onih koje nisam imala priliku do sada nabrojati. Osim osjećaja kompetentnosti koji sam dobila napokon primjenjujući znanja koja sam pet godina stjecala na fakultetu, na let kući ponijela sam i sljedeće: iskustvo plivanja u Pacifiku nakon dvije neprospavane melburnške noći (jet lag i vrućina su stvarno nezahvalna kombinacija), gledanje zalaska sunca na plaži St. Kilda, hodanje uz rijeku Yarra u centru Melbourna, miris eukaliptusa, aboridžinski obred dobrodošlice, uzbuđenje kada smo kroz prozor autobusa vidjeli klokane u divljini, proslavu Waitangi dana u zaljevu Okains na Novom Zelandu, gledanje tradicionalnih Maorskih obreda, ljubaznost i strpljenje organizatora, strast i trud drugih sudionika, bezbroj privatnih šala i novi popis zemalja i ljudi koje moram posjetiti u skoroj budućnosti.
Vsi, ki ste vpisani v zadnji letnik študija ali se pripravljate na zaključek študija ste vabljeni k vpisu v svoj klub alumnov. Klubi alumnov tudi v teh časih ponujajo vrsto ugodnosti, ogled prostih delovnih mest in mentorstvo starejših kolegov. Vpišete se lahko tukaj, dodatne informacije pa so vam na voljo tukaj.
Grafičke nemaju svi, odnosno više ljudi ih nema nego što ih ima. Nvidia postavlja politiku gdje će zaista samo imućniji moći pristupiti low level grafičkama, a da ne pričamo o višem segmentu. Ako oni smatraju da je to dugoročno isplativa politika sve ok, možda i budu u pravu, ali ja mislim da griješe. Pogotovo zato jer im je poskupljenje u zadnjih nekoliko godina isključivo temeljeno na rudarenju koje od prije nekoliko dana više ne postoji. U najjačim danima rudarenja se i dalje moglo doći do grafe, malo se čekalo, više se plaćalo ali se ipak moglo kupiti. Što će biti sada kad nitko više ne kupuje za rudarenje, a tona grafičkih preplavila oglasnike? I u tom trenutku Nvidia postavlja cijene na višu razinu.
Fallout 76, Days Gone, Outriders, Vallhala sa svim ekspanzijama, Cyberpunk, Dying Light 2, Deathloop, Battlefild 2042, Metal Gear Solid V, Forza Horizon V, Halo zadnji, Death Stranding, Far Cry 6, Guardians of the galaxy, Metro Exodus sa svim ekspanzijama itd. 041b061a72